Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Πως να αποφυγετε τις ιωσεις


Για να μην σπαταλαω το χρονο σας (κ το δικο μου ) με συμβουλες που ξερουν ολοι (π.χ. πλενετε τα χερια σας πριν φατε, μην ακουμπατε μυτη–ματια-στομα, να τρωτε φρουτα κ λαχανικα κτλ) ας παμε κατευθειαν σε αυτά που δεν ξερουν ολοι.

1. Όταν γυριζετε σπιτι καντε  στοματοπλυσεις-γαργαρες με ένα αντισηπτικο διαλυμα και βαλτε λιγο οινοπνευμα στη μυτη σας κ στα αυτια σας. Παραξενο; Κ όμως οχι. Οπως τα χερια ετσι κ ολα τα σημεια του σωματος μαζευουν μικροβια. Και τα παραπανω ειναι οι κλασσικες διοδοι εισβολης μικροβιων στον οργανισμο. Οπως λοιπον πλενετε τα χερια σας μολις επιστρεφετε να κανετε το ιδιο κ με πιο ευαισθητα σημεια. Με αυτο τον τροπο οσα μικροβια θα εχετε μαζεψει μεσα στη μερα δε θα εχουν προλαβει ακομα να πολλαπλασιαστουν μεσα στους βλενογονους σας οποτε θα είναι ευκολο να τα ξεφορτωθειτε. Τοσο απλα.

2.Αναψτε το κλιματιστικο κ κλειστε το καλοριφερ. Τα μικροβια μεταδιδονται με τα σταγονιδια της εκπνοης κ μεσω της υγρασιας της ατμοσφαιρας. Οποτε, χρησιμοποιειστε το κλιματιστικο για να την ξηρανετε. Επισης για να πολλαπλασιαστουν χρειαζονται ζεστη, οποτε μην δουλευετε στο φουλ το καλοριφερ. Η καλυτερη λυση ειναι, ειδικα αν δουλευετε σε κλειστο χωρο με πολυ κοσμο γυρω σας, να χρησιμοποιειτε το κλιματιστικο σε μια μεση θερμοκρασια (πχ 26 βαθμοι). Βεβαι στις μερες μας αυτο ειναι πολυτελεια αλλα εχει αποτελεσμα.

3. Βιταμινη C. Μην περιμενετε να παρετε οση χρειαζεστε από τα φρουτα (που σιγα μην  τρωτε δηλαδη) Ο οργανισμος μας αφομοιωνει μεχρι 1 γραμμαριο βιταμινης την ημερα (που σημαινει ότι θα πρεπει να φατε πανω από 20 πορτοκαλια) οποτε σκεφτειτε να παρετε κανενα συμπληρωμα διατροφης

4. Παρτε Ψευδαργυρο. Κανει καλο στα μαλλια σας και στο ανοσοποιητικο σας (Και στη σεξουαλικοτητα σας αν ειστε ανδρες αλλα αυτό τωρα είναι ασχετο).Τι να τρωτε; Κρεας, ξηρους καρπους, δημητριακα, οσπρια κτλ.

5. Echinacea. Είναι σαν το turbo boost του ανοσοποιητικου. Δεν την παιρνετε συνεχεια αλλα μονο όταν σας γυροφερνει καμια ιωση για να τη γλυτωσετε αλωβητοι (ή όταν εχετε ηδη αρρωστησει για να συνελθετε πιο συντομα)

6.Παραξηγημενες τροφες που βοηθουν το ανοσιοποιητικο : Μπροκολο κ Κουνουπιδι. Βαλτε τα στη διατροφη σαςκ δε θα χασετε.

7. Κοιμηθειτε οσο πιο πολύ μπορειτε, τρωτε οσο πιο καλα μπορειτε και αποφυγετε τα  νευρα κ το αγχος.
«Σωπα ρε. Τι μας λες;» Θα σκεφτειτε.  Πραγματικα αυτή είναι η πιο αχρηστη συμβουλη αφου είναι πρακτικα ανεφαρμοστη. Αλλα καλως ή κακως είναι η πιο σημαντικη καθως το ανοσοποιητικο μας εξαρταται αμεσα απο την ψυχοσωματικη μας κατασταση.

Η συνεχεια την επομενη εβδομαδα εδω.
Ή τη μεθεπομενη. Θα δειξει.

2 σχόλια:

  1. Γνωριζω απο εγκυρη πηγη οτι προσφατα περασες ιωση..? Τι εγινε φιλε..? Δεν προσεχαμε..? Η μηπως δεν ακολουθησες τις συμβουλες σου..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εισαι πολυ μπροστα τελικα!Απορια:αν το δωσω τυπωμενο στην επομενη γιαγια που θα μπει εδω μεσα,τι στοιχημα πας οτι την αλλη βδομαδα θα ειναι κρυωμενη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή