Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Υγιή Μαλλιά


Το φθινόπωρο είναι η εποχή της ανανέωσης. Έτσι όπως τα δέντρα ρίχνουν τα φύλλα τους και οι άνθρωποι ρίχνουν τα μαλλιά τους. Λίγο η ταλαιπωρία του καλοκαιριού (ήλιος-θαλασσα) λίγο η αλλαγή του καιρού, λίγο το άγχος για την καινουρια σεζον όλα παιζουν το ρολο τους σε αυτό. Κακα τα ψεμματα η γενετικη προδιαθεση της τριχοπτωσης δεν αντιμετωπιζεται ριζικα, όχι ακομα τουλαχιστον. Μεχρι όμως να βρεθει σε αυτό λυση υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορουν να γινουν ώστε να κερδισουμε χρονο (και τριχες)

Οποτε, ξεκινωντας από το απλουστερο και δυσκολευοντας στην πορεια εχουμε :

1.      Καιρος για κουρεμα. Απομακρυνει ψαλιδα και ταλαιπωρημενες ακρες, ελαφραινει τις ριζες και κανει τα μαλλια να φαινονται περισσοτερα. Φτηνο κολπο αλλα αποδοτικο.
2.      Σωστο σαμπουαν. Γιατι εχει σημασια; Υπαρχουν αρκετα που επιδιορθωνουν και δυναμωνουν τα μαλλια. Συμφωνοι.  Πιο σημαντικο όμως είναι να ταιριαζουν με το δερμα του τριχωτου της κεφαλης. Αναλογα με τον τυπο δερματος του καθενος  διαφοροποιουνται οι αναγκες του. Σημαντικοι παραγοντες που ενισχυουν την τριχοπτωση είναι η ξηροδερμια και η σμηγματορροικη δερματιτιδα (απο εντονη λιπαροτητα) Συνηθως στις περισσοτερες περιπτωσεις που υπαρχει καποιο δερματικο προβλημα υπαρχει ερυθροτητα του δερματος, φαγουρα και πυτιριδα. Στη διαγνωση η γνωμη ενός δερματολογου είναι συνηθως χρησιμη. Από εκει κ περα η χρηση του σωστου σαμπουαν για την αποκατασταση της υγειας του δερματος είναι πρωτευουσας σημασιας
3.      Σωστη διατροφη. Πολυ σημαντικο. Τα μαλλια  χρειαζονται Σιδηρο, Ψευδαργυρο, Βιταμινες Α, Β, C, Ε, καθως και ένα πληθος αμινοξεων και ιχνοστοιχειων. Οποτε βαλτε στη διατροφη σας κρεας, δημητριακα, φρουτα, λαχανικα, ξηρους καρπους και ψαρια. Αν παρολαυτα εχετε τοσο εντονο προβλημα που οι διατροφικες σας συνηθειες δε μπορουν να αντιμετωπισουν,  χρησιμοποιειστε ένα συμπληρωμα διατροφης που θα περιεχει Κυστινη που είναι το δομικο αμινοξυ της Κερατινης της τριχας κ δυναμωνει τα μαλλια.
4.      Για εντονοτερο προβλημα: Συνδυαζουμε τα παραπανω με μια λοσιον που περιεχει Μινοξιδιλη. Η Μινοξιδιλη χρησιμοποιειται τοπικα και κανοντας απαλο μασαζ με τα ακροδαχτυλα στα σημεια του δερματος που υπαρχει αραιωση με σκοπο να αυξηθει η αιματωση στις ριζες των τριχων και να αυξηθει η θρεψη τους.
5.      Για ακομα εντονοτερο προβλημα : όλα τα παραπανω μονο που στη λοσιον της Μινοξιδιλης προσθετουμε κ Οιστραδιολη. Η Οιστραδιολη είναι ορμονη του φυλου (οιστρογονο) και μειωνει τοπικα στο δερμα του τριχωτου τα ανδρογονα τα οποια είναι υπευθυνα για την ανδρογενετικου τυπου αλωπεκια. (Κοινως για τη φαλακρα)
6.      Αν παρολαυτα συνεχιζετε να εχετε προβλημα τοτε σταματηστε να εχετε αγχος. Θα τα χασετε που θα τα χασετε εν τελει, αν εχετε αγχος θα τα χασετε πολύ νωριτερα καθως το αγχος εντεινει σε τραγικο βαθμο το ρυθμο της τριχοπτωσης περα από όλα τα υπολοιπα κακα που κανει στον οργανισμο μας. Οποτε μεχρι να βρεθει καποιος να σας συμβουλεψει κατι καλυτερο, απλα χαλαρωστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου